Instituti për Studime të Edukimit

Institute for Education Studies

Lajmet e fundit

Hulumtimi mbi cilësinë e teksteve shkollore

Hulumtimi i Institutit EdGuard ka shpërfaqur mangësitë në shumë aspekte të teksteve shkollore përfshirë mbi ngarkimet me informacione e faktografi, gabime drejtshkrimore e paqartësi gjuhësore, nxitje të ndarjeve gjinore, bullizmit

EdGuard merr pjesë në takimin e KEPSHT

Këtë të martë u mbajt sesioni i dytë informues i Këshillit të Ekspertëve për Programe dhe Tekste Shkollore për shtëpitë botuese dhe autorët në të cilin u diskutua mbi kriteret

Reagim për rezultatet e testit TIMSS 2019

Rezultatet e testit TIMSS 2019 vënë në pah ngecjen në arritje në matematikë dhe shkenca për nxënësit kosovarë të klasave të 4-ta. Në të dy lëmitë ata përformojnë nën mesataren

Blogjet e fundit